Vårt smarta sensornät — ett nätverk att lita på

Undrar du också hur ett nätverk kan kosta förhållandevis lite, hålla länge och bespara mig, mitt företag, eller min kommun pengar?
Det går med en rasande takt inom genren ”smarta lösningar” och snart finns det inga begränsningar på vad som går att mäta eller styra. Marknaden växer och vi är stolta över att kunna erbjuda dig som företagare, fastighetsägare eller kanske hållbarhetschef inom kommunen ett kostnadseffektivt sätt att höja värdet, och samtidigt sänka kostnader för din verksamhet. Vårt sensornätverk är ett öppet trådlöst nätverk, tillgängligt för alla. Nätverkets höga driftsäkerhet gör att du kan lita på att de värden sensorerna uppvisar stämmer. I realtid. Du kan också lita på att dina värden förblir dina, då all datatrafik krypteras i flera steg för ökad säkerhet. Sensorerna kräver dessutom lite underhållsarbete, då de drivs med batterier som har en livslängd på mellan 2-10 år.

Vad kan man mäta?

Kortfattat skulle man kunna säga att allt som har ett värde går att mäta. Fukt, sopkärl, temperaturer, vattennivåer, parkeringsplatser är bara ett axplock av vad dessa sensorer klarar av. Lite längre ner på sidan beskriver vi några av dem, och dess funktioner. Du hittar säkert någon, eller några sensorer, som skulle hjälpa din verksamhet att bli mer hållbar och effektiv.
Hittar du inte den sensor du söker? Hör av dig! Vi gillar utmaningar och smarta lösningar!

Exempel på nytta

Till dig som fastighetsägare:


Stoppa läckor och fukt innan det är för sent

Sensorerna ger dig värden, i realtid, vilket resulterar i att skadorna inte hinner bli omfattande och dyra. Med hjälp av sensorerna kan du agera snabbt, flytta resurser och spara pengar. En trygghet för både dig och dina hyresgäster.

Undvik skenande elräkningar

Det finns mycket man kan göra för att sänka sin elförbrukning. En sensor i respektive lägenhet ger dig möjlighet att lokalisera var förbrukningen är högre, alternativt längre än medelsnittet. På så sätt kan du hitta energitjuvar och optimera din fastighets elförbrukning.

Andra sensorer som passar fastighetsägare: luftkvalité, snödjup, temperatur, närvaro, brandvarnare och sensorer för mätning av fukt i planteringar.

För er som kommun:


Skrota körschemat och ploga där det behövs

Genom att placera ut sensorer på vägar och trottoarer i kommunen effektiviseras arbetet. Du kan planera och strukturera om plogbilarna efter snömängd och på så sätt lägga tid, och resurser, där behovet finns. Att kunna jämföra och analysera dina värden ger dig goda förutsättningar att hålla dig inom budgetens ramar.

En kommun som andas

Luft påverkar vårt humör och vår handlingskraft. Med en god luftkvalité blir vi mer alerta och orkar mer. Vi rekommenderar dessa sensorer i lokaler som exempelvis klassrum, idrottshallar eller varför inte i kommunhusets konferensrum? Låt sensorerna berätta för dig när det är dags för en paus eller ställa ett fönster på glänt.

Komplettera med sensorer som mäter ljudnivå, vattennivå, Luftkvalité, elförbrukning, temperatur, in och ut-passage, brandvarnare och sensorer för mätning av fukt i planteringar.

Turistnäringen:


En sensor för badkrukan

Låt turister och ortsbor välja strand efter badtemperatur. Sensorer som mäter hur varmt, eller kallt, badvattnet är just nu skapar ett mervärde för oss som bor i, eller besöker den plats du håller varmt om hjärtat. Sundsvalls kommun nappade direkt och här kan du läsa mer om vårt samarbete.

En sensor för skidglidaren

Hjälp ortsborna att inte tappa fästet. Sensorer som mäter snökvalité och snödjup i skidspåren gör det enkelt för åkaren att välja rätt valla efter underlaget. Vi tror att dessa sensorer ökar chanserna till att fler vill ut i spåret. Sensorerna fungerar, såklart, lika bra i slalom och pulkabackar.

Andra sensorer som passar turistnäring: Livboj vid badplatser, vattenkvalitet i badvatten, människors rörelsemönster, lokala temperaturer.

Omsorg - effektivisera verksamheten och skapa trygghet för den du bryr dig om

Personal inom omsorg har ofta ett pressat schema, vilket sällan ger utrymme till att ge omsorgstagaren det där lilla extra. Med trygghetstjänster får personalen mer tid över till det personliga mötet, där rondning i många fall kan ersättas med att besöka den boende när den som mest behöver det. Skräddarsy en trygg lösning anpassad för din verksamhets, och dina vårdnadstagares, behov. Klicka här för att komma till tjänstesidan för smarta och trygga hem.
Utforska våra tjänsteleverantörer

Aktuella samarbeten

Badkruka? Håll koll på badtemperaturen direkt i din mobil
I Sundsvalls medborgarapp (Mitt Sundsvall) presenteras badvattentemperaturer med hjälp av våra sensorer runt om i kommunen.
Tillsammans med oss, och andra bolag i kommunkoncernen, utvecklar Sundsvalls kommun en app för medborgarna. Vårt första, men förhoppningsvis inte sista, bidrag till appen är badvattentemperaturer. I realtid kan du följa hur varmt, eller kallt, det är på 26 olika badplatser i kommunen. Perfekt för både badkrukan och den som är mer i, än på torra land. Vintertid mäter vi temperaturen i kallbadarens favoritvatten Sidsjön och Dyket.
Ladda hem Mitt Sundsvall-appen genom att klicka här.

MittSverige Vatten & Avfall
Med vårt sensornätverk genomför vi tillsammans med MittSverige Vatten & Avfall och Mitthem ett test där den manuella avläsningen av vattenmätarställningen nu görs med smarta mätare, vilka möjliggör fjärravläsning. Sensorerna gör det också möjligt att tidigt upptäcka eventuella vattenläckor och felaktiga flöden. Detta bidrar bland annat till minskad risk för vattenskador, säkrare debiteringsunderlag och färre manuella kontroller.

Jag vill bli kontaktad!

Fyll i formuläret nedan så hör vi av oss till dig.
  1. När du använder detta formulär så behandlar vi dina personuppgifter i enlighet med Dataskyddsförordningen (GDPR). Vi behöver personuppgifterna för att kunna hantera ditt ärende. Klicka här för att läsa mer
  2. Är det något annat du vill skicka med?
  3. För att undvika spam så måste du klicka på telefonen