aktuellt2
Åskan är framme igen – så här kan du skydda din elektronik

På tre dagar har augusti inletts med hela 9306 åskurladdningar i Sverige, enligt SMHI.* Åskovädret ställde till med strömavbrott i ett antal hushåll i de kommuner vi är verksamma i. Här kan du läsa på om några enkla råd hur du kan skydda din fiberutrustning och annan elektronik mot ovädret.

Skydda fiberutrustningen med ett åskskydd och teckna serviceavtal med oss
Genom att ansluta ett åskskydd till din fiberutrustning och teckna ett serviceavtal med oss får du kostnadsfri felavhjälpning om din utrustning skulle gå sönder på grund av åskan.
Använd grenuttag
Du underlättar för dig själv genom att anslutna din fiberutrustning och andra elektronikprylar till ett grenuttag. Det gör att du har färre sladdar att dra ur när ovädret är framme. Dessutom kan du använda ett grenuttag som har åskskydd och på så sätt skydda flera prylar samtidigt.
Håll koll på väderprognosen och dra ur elektroniken när du åker iväg
Tyder prognosen på att det blir åskväder är det säkrast att du dra ur dina elektronikprylar, även om du endast är borta ett litet tag. Innan du åker iväg på en längre resa är det också fördelaktigt att du drar ur din elektronik.
Om olyckan är framme - säkerhetskopiera dina datorfiler regelbundet
Även om du har gjort det mesta för att skydda dina prylar finns det alltid en risk att teknik går sönder. För att slippa bli av med dina filer om datorn går sönder föreslår vi att du gör regelbundna säkerhetskopior av dina datorfiler.
Ha en fortsatt trevlig sommar önskar vi på ServaNet!
*Källa:
www.smhi.se (Extern webbplats. Öppnas i nytt fönster.)