Säg hej till supersnabb fiber från ServaNet - Strömsunds lokala fibernät

Med fiber från ServaNet kan du ta farväl av onödiga laddarsymboler och välkomna supersnabbt internet, tv och telefoni.
Nu fortsätter vi bygga i Näsviken och Strömsunds tätort.
Upphandlingen av den entreprenör som ska hjälpa oss att bygga ut fibernätet i Strömsunds tätort är nu klar. Grävningsarbetet påbörjades under oktober 2016 i område 1 och 2. På grund av tidig tjäle så avbröts arbetena för året men fiberbygget återupptas nu i slutet på juni 2017. Alla som beställt fiber i området kommer att kontaktas senast i slutet på sommaren.
Vi planerar för byggstart i Gåxsjö-Sikås-Kakuåsen
Upphandlingen av den entreprenör som ska hjälpa oss att bygga fiber i området är klart! Detaljplanering av området kommer att ske under sommaren tillsammans med utsedd entreprenör och vi beräknar att fiberbygget kan påbörjas efter semestrarna 2017.

Upphandling ortsammanbindande fibernät

Just nu håller vi på med upphandling av den entreprenör som ska hjälpa oss att bygga det ortsammanbindande fibernätet på sträckan Gåxsjö-Yxskaftkälen-Bredkälen-Näsviken-Strömsund och räknar med att det ska vara klart i skiftet maj/juni 2017. Nästa steg är att detaljplanera området tillsammans med entreprenören och det gör att byggstart troligen sker i början på juli.

Bidragsansökan för EU-stöd är inskickad

EU-stödet kan göra det möjligt att fiberansluta din bostad till ett rimligt pris. En intresseanmälan för fiber är kostnadsfri, och du bestämmer sedan om du vill beställa om det blir aktuellt i ditt område. Vår EU-bidragsansökan beräknas besvaras i slutet av juni 2017. OBS! Vi tar fortfarande emot intresseanmälningar i dessa områden.
Eftersom Strömsunds kommun är Sveriges sjunde största kommun sett till ytan har vi delat upp den enligt de distrikt som finns för att du enkelt ska kunna se vilka bidragssträckor och områden som ingår i varje distrikt. Använd kartan nedan för att navigera dig till ditt område.

Snart återställer vi marken efter höstens grävning

Kylan vann kampen i höstas och i vissa områden hann vi inte återställa efter grävningen. Men vi har inte glömt bort jordhögarna, asfalten och groparna! Återställningen kommer att påbörjas så fort tjälen gått ur marken och den blir arbetsbar igen.

Hur gör jag för att få fiber?

Hör gärna av dig om du har frågor!

Roger Zollner, säljare privat
roger.zollner@servanet.se
060-658 55 16
Kent Björk, säljare företag
kent.bjork@servanet.se
060-658 56 25
Mattias Strömqvist, platschef Strömsund/Ragunda Kommun
mattias.stromqvist@servanet.se
060-658 56 04
ServaNet Kundcenter
0200-120 035
info@servanet.se

Besök oss på Ängevägen 1 i Stugun, Ragunda kommun

Vi har platskontoret öppet på tisdagar mellan 09:00-11:30 och 12:30-15:00. Stig på om du vill träffa oss, ställa dina frågor på plats eller är sugen på kaffe! Välkommen!
#inlineditbutton